Go Back
+ servings

ovenschotel met prei, paprika en pittig gehakt

4.15 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 prei gewassen en fijngesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 200 gram tomaten passata
  • 1/2 theelepel chilipoeder optioneel
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel kerrie masala
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 gram geraspte extra belegen kaas
  • 1/2 eetlepel suiker
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout

aardappelpuree

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 100-150 milliliter Melk
  • 30 gram roomboter
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappels gaar en giet de aardappels af. Stamp met 100 tot 150 milliliter melk, 30 gr roomboter, een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, snuf zout en een 1/2 tl nootmuskaat tot een smeuïge puree. (begin eerst met 100 ml melk...meer toevoegen kan altijd nog)
  • Als de aardappels koken maak je ondertussen alvast het pittige groenten-gehakt mengsel klaar. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit hierin de uien met de rode peper, knoflook, rode paprika, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder en 1/2 tl chilipoeder tot de uien zacht worden. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg dan de prei en 200 gram tomaten passata toe en bak dit 5-7 minuten zonder deksel.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter en leg op de bodem het pittige groenten-gehakt mengsel. Daarop de laag aardappelpuree en daaroverheen de geraspte kaas. Bestrooi met een klein beetje paprikapoeder, peper en gedroogde oregano. Bak de ovenschotel in 10 minuten goudbruin.