Maak een papje in een schaaltje van de ketjap manis, azijn, bruine basterdsuiker, sambal badjak, gemberpoeder en citroensap.
Bestrooi de kip met een beetje peper en zout. Verhit in een grote stoofpan een klontje roomboter en olie en bak de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de uien met knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg 1 liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Leg de kip in de pan en laat 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Voeg de tomatensap toe en breng de soep aan de kook. Voeg het "papje" toe en roer dit goed door de soep. Meng 2 eetlepels maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de soep. (hierdoor dikt je soep in) Voeg de kip weer toe samen met een handje glasnoedels of vermicelli. Laat nog even 5 minuutje zachtjes koken tot de noedels / vermicelli gaar is.
Wil je de soep nu pittiger voeg meer sambal toe. Wil je hem zoeter, voeg dan een beetje kristalsuiker toe. (dit laatste doe ik regelmatig)