200-250mililliterzonnebloemoliehoe meer olie hoe dikker de mayo
1ei
1/2limoenzowel sap als rasp
1theelepelgrove mosterd
1theelepelazijn
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
1/2theelepelknolflookpoeder
Zo maak je het (bereidingswijze)
Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg een klein beetje limoensap, azijn, zout, peper, mosterd en knoflookpoeder toe. Giet er 250 ml olie bij.
Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Knijp de rest van de halve limoen uit en roer dit door de mayonaise. Schep de mayo in een schaaltje en rasp een halve limoen eroverheen. (dit staat niet alleen mooi maar is ook echt heel lekker)