Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng op een bakplaat de tomaten, uien, knoflook, balsamico azijn, oregano, peper, zout, chilivlokken en leg hierbij de kip. (draai de kip even door het mengsel, zodat de kip ook gekruid is) Rooster alles 30 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen een pan met 1,5 liter water en 2 groentebouillonblokjes. Haal de kip van de bakplaat en leg de kip op een snijplank. Voeg het tomatenmengsel inclusief vocht toe aan de bouillon en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd de kip in stukjes en voeg aan de soep toe samen met 75 gram vermicelli, 1 el suiker en 2 of 3 el ketjap manis. Breng de soep aan de kook en laat eventjes 5 minuten zachtjes koken.
Als je van een iets dikkere soep houdt, meng dan 2 of 3 tl maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de soep heen.
TIP: wil je meer groenten, kook dan een zakje soepgroenten mee.