Kook de pasta met het bouillonblokje gaar. Giet de pasta met koud water af en besprenkel met olijfolie tegen het plakken
Bak de gerookte spekblokjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier (het vet is door de pastasalade ook erg lekker maar dan wordt de salade nog minder gezond)
Rooster de pijnboompitten in een pan tot deze goudbruin beginnen te kleuren
Ontpit de avocado's en doe het in de keukenmachine
Voeg de knoflook, citroensap, citroenrasp, basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en een scheut extra vierge olijfolie toe. Mix het geheel tot je een pesto substantie verkregen hebt
Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en chilivlokken
Meng de pasta met de avocadopesto en meng de veldsla er met je handen doorheen
Bestrooi met de pijnboompitten, gebakken spekblokjes, extra Parmezaanse kaas en extra vierge olijfolie.
Breng eventueel extra op smaak met wat zwarte peper en chilivlokken