Leg de kippendijen in een grote mengkom en voeg de fijngesneden ui, knoflook, 1 tomaat in stukjes, fijngesneden selderij, gember, laos, rode peper, five spice poeder, peper, zout, ketjap manis en ketjap asin toe
Meng dit allemaal goed door elkaar, dek de kom af in huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast (langer mag altijd)
Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft haal het uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen
Verhit een scheut olie in een grote pan en bak voor 2 minuten op middelhoog vuur de uienringen
Voeg de tomatenstukjes toe, 1,5 bouillonblokjes en 2 theelepels suiker toe en bak even kort aan
Voeg vervolgens de kippendijen inclusief de marinade toe en bak ze rondom bruin
Voeg dan 1 theelepel trassi en een klein scheutje water toe en roer dit goed door de kip
Leg de Madame Jeanette in het midden van de pan en laat nu het gerecht 60 minuten sudderen met de deksel niet helemaal op de pan. (let er goed op dat de Madame Jeanette niet openbarst)
Kook na 30 minuten sudderen de rijst
Haal voor het serveren de gember, de laos en de Madame Jeanette uit de pan. Als je niet van pittig houdt, sla dan de volgende stap over
Snijd de Madame Jeanette heel fijn (ik gebruik hiervoor handschoentjes) en voeg dit toe aan het gerecht. Hoe meer je toevoegt hoe heter het wordt
Serveer met de gekookte rijst en voor de frisheid kan je altijd een komkommer erbij serveren