Go Back
+ servings

vegetarische lasagne met aubergine en spinazie

4.09 van 12 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 schaal

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 zak (400gram) verse spinazie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 flinke theelepels gedroogde oregano
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 bekertje (200gram) crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 milliliter witte wijn
  • 500 milliliter water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 pak verse lasagne vellen/bladen
  • 3 eetlepels bloem
  • chili vlokken of pul biber
  • olijfolie en roomboter

Instructies

  • Kook 500 ml water in een waterkoker en giet dit in een maatbeker. Voeg het groente bouillonblokje toe en laat dit staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in ronde plakjes van 0,5 cm dikte en meng de aubergine met olijfolie, peper, zout en chilivlokken. Verdeel de plakjes aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat (of 2 afhankelijk van de grote van je oven) en bak de plakjes voor 10 minuten. Haal de aubergines uit de oven maar laat de oven wel aan!
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie en klontje roomboter in een grote hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder en oregano. Voeg 3 eetlepels bloem toe en bak dit kort mee. Voeg dan al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon toe. Laat dit 1 minuutje zachtjes koken.
  • Voeg vervolgens in stappen de spinazie toe en bak dit tot de spinazie redelijk geslonken is. Meng dan de crème fraîche met de witte wijn en ongeveer 30 gram geraspte kaas erdoorheen. Breng de saus op smaak met eventueel extra peper en/of zout.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met een dun laagje saus, daarop plakjes aubergine en dan de lasagne vellen/bladen. Herhaal deze stappen en zorg ervoor dat je afsluit met een laagje saus. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. (ik strooi ook altijd nog een beetje paprikapoeder, oregano en zwarte peper over de kaas) Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin en gaar. TIP: zet eventueel de laatste paar minuten de oven op grillstand voor een extra krokant korstje