Verwarm de oven zo heet mogelijk voor als je zelfgemaakte pizzabodems gebruikt. Verwarm de oven voor volgens de beschrijving op de verpakking van kant en klaar pizzadeeg.
Meng de olijfolie met de knoflook.
Meng de tomatenpuree met een scheut heet water, snuf versgemalen zwarte peper, snufje zout, sriracha en suiker.
Smeer de bodem van de pizza's in met een dun laagje pittige tomatensaus. Verdeel de geraspte kaas en stukjes mozzarella eroverheen en daarop de plakjes champignons. Bestrooi de pizza’s met gedroogde oregano.
Bak de pizza's gaar en goudbruin in de oven. (Afhankelijk van de hitte van de oven/bbq varieert dit van 3 min tot 10/15 min.
Als de pizza klaar is, smeer de randen in met de knoflookolie. Verdeel eventueel een beetje rucola over de pizza's.
TIPS:
Scheur de mozzarella alvast in kleine stukjes en dep deze goed droog. Zo verliest de mozzarella minder vocht en blijft je pizzabodem knapperig.
Ben je geen liefhebber van pittig eten? Laat dan de sriracha weg uit de saus.