Meng alle ingrediënten voor de kip ketjap. Marineer het liefst een flink aantal uur van te voren al de kip. Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je het recept gaan bereiden!
KOOK DE RIJST: verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij.Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.Kook ondertussen kort de doperwtjes tot deze beetgaar zijn. Wanneer de rijst klaar is spatel de achterham en doperwtjes erdoorheen.
BAK DE KIP: verhit een kleine scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de kip inclusief de marinade goudbruin en gaar.
MAAK DE PINDASAUS: meng alle ingrediënten voor de pindakaas in een klein steelpannetje. Voeg heet water toe tot de gewenste dikte. Laat op het fornuis zachtjes warm blijven.
Serveer de rijst met de kip ketjap en de pindasaus.
TIP: wij eten er nog graag gebakken ei, kroepoek, zuur en gebakken uitjes bij.