Kook de spaghetti of noedels/noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer dit kookt maak je ondertussen de krokante kip en pindasaus ook klaar.
Sla tussen huishoudfolie met een deegroller de kipfilets platter. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder en uienpoeder. Haal de kipfilets door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door de panko. Verhit een scheut olie in een grotere koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. (keer na ongeveer 5 minuten om) Snijd de kip in blokjes.
Maak de pindasaus: meng hiervoor alle ingrediënten en zet op het vuur om het warm te maken. Wanneer het warm is, zet het vuur dan lager en zorg ervoor dat de pindasaus warm blijft.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook en voeg de zak roerbakgroente toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten mee. Meng de gekookte spaghetti/noedels/noodles erdoorheen en breng op smaak met twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels sweet chilisaus.
Schep de “noedels” in schaaltjes of op een bord. Verdeel daaroverheen de blokjes krokante kip, de pindasaus en bestrooi met de pinda’s en bosui.
TIP: ook lekker is om de pindasaus door de noedels te mengen. Serveer er eventueel komkommer in zuur en/of kroepoek bij.