Ga terug
–+ servings
pasta met verse worst en venkel

Pasta met verse worst in pittige tomatensaus en venkel

Deze pasta met verse worst in pittige tomatensaus en venkel is een simpele en ontzettend lekkere avondmaaltijd.
4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: pasta, pastasaus, pittige tomatensaus, venkel, venkelzaad, verse worst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram vlinderpasta of andere pasta naar keuze
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 3 stuks verse varkensworst of verse runderworst
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde venkelzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • extra vierge olijfolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de uien met de stukjes tomaat, knoflook, paprikapoeder, venkelzaad, oregano, chilivlokken, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout.
  • Snijd het kontje van de worst en knijp het vlees uit het velletje in de pan. Bak het vlees kort aan. Voeg de tomatenpuree en bak dit tevens kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de suiker en laat de saus ongeveer 20 minuutjes pruttelen. (hoe zachter, hoe langer maar wel hoe lekkerder)
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de pasta klaar is schep deze uit de pan en meng dit door de pastasaus.
  • Serveer de pasta met geraspte kaas. Wij gebruiken graag extra belegen kaas maar gebruik vooral een kaas die jijzelf lekker vindt. Ook lekker is om een gebakken ei bij deze pasta te serveren.