Ga terug
–+ servings
kruidige currysoep met kip

currysoep met kip en Thaise groente

Geniet van een kruidige currysoep met kip en Thaise groenten. Klaar in een half uurtje!
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Bijgerecht, Soep
Keuken: Thaise
Trefwoord: currysoep, kip, soep, Thaise currysoep, Thaise groenten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 soeppan

Equipment

  • soep of stoofpan

Ingrediënten

  • 1 zak Thaise wokgroente 400 gram
  • 2 stuks kipfilet
  • 1500 milliliter water
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder flinke eetlepel
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 2 kip bouillonblokjes
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 1 theelepels kurkuma flinke theelepel
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 theelepel vissaus
  • 75 gram mihoen knijp even grof voordat je deze in de soep doet
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een stoof of soeppan en fruit de uien met de knoflook, gember, sambal oelek, snuf peper en zout. Voeg de kerriepoeder, kerrie masala en de kurkuma toe en bak dit kort mee. Voeg de zak Thaise wokgroente toe en bak tevens kort mee. Verkruimel de kip bouilonblokjes over de groente, voeg het water, vissaus en de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Leg de kip in de soep en laat de soep met de deksel op de pan 15-20 minuten zachtjes koken. (Deksel niet helemaal op de pan) Haal de kip uit de pan en snijd de kip in kleine stukjes. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de mihoen en een handje grof gehakte koriander. Laat de soep nog even 5 minuten zachtjes koken. (tot de mihoen gaar is)
  • Serveer de soep eventueel met extra grof gehakte koriander. TIP: geen liefhebber van koriander? Vervang dit eventueel voor platte peterselie.