Ga terug
+ servings
taco salade met kruidig gehakt

Taco salade met gehakt

Deze taco salade met gehakt, bonen, mais, avocado en frisse salsa dressing bewijst dat een salade eten niet saai hoeft te zijn.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Tex Mex
Trefwoord: salade, taco salade, Tex Mex recept, Tex Mex salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 zakje 1 zakje Santa Maria Fajita seasoning mix

DRESSING

  • 125 gram crème fraîche
  • 125 gram Santa Maria chunky wrap salsa
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • handje verse koriander fijngehakt
  • 1 theelepel sriracha optioneel als je van pittig houdt

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Santa Maria Original Nacho Chips
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 stengels lente ui fijngehakt
  • 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 stuk ijsbergsla fijngesneden
  • 2 avocado's in blokjes gesneden
  • limoen
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd

Instructies

  • Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing en zet deze afgedekt weg in de koelkast. (De overgebleven crème fraîche en salsa saus kan je als dip ook los gebruiken voor de nacho chips)
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de uien met de knoflook en de sambal. Voeg het gehakt samen met de Santa Maria Fajita seasoning  toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
  • Serveer alle ingrediënten in losse schaaltjes. Zo kan iedereen zijn of haar eigen salade samen stellen.
  • TIP 1: knijp de helft van de nacho's in grove stukken. Dit eet prettiger als je de nacho's door je salade wilt mengen. De overige stukken kan je dan lekker dippen.
    TIP 2: het is ook erg lekker om met de vullingen een wrap te beleggen.