Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak op redelijk hoog vuur de uien met een snuf peper, zout, chilivlokken en de honing. Zet het vuur daarna laag en laat de uien 10-15 minuten zachtjes garen. (dit kun je overigens prima een dag van te voren doen)
Grill de broodjes goudbruin in een grillpan of oven. Meng het gehakt met de uienpoeder, knoflookpoeder, flinke snuf zwarte peper en zout. Kneed goed door en vorm er 4 burgers van. Grill de burgers in een grillpan, op de bbq of in een koekenpan goudbruin en gaar. (wij eten de burgers het liefste medium rare) Begin op hoog vuur en bak de burgers kort aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet daarna het vuur lager en bak tot je de gewenste gaarheid hebt. Voor medium rare is dit ongeveer 3-5 minuten. Als de burgers bijna klaar zijn leg je de plakjes cheddar erop. Zo kan de kaas lekker smelten over de burger. TIP: ik bestrooi beide kanten altijd nog met een beetje vers gemalen zwarte peper voordat ik de burgers ga bakken.
Smeer de onderkant van het broodje in met een laagje mosterd en ketchup. Leg daarop een beetje ijsbergsla, de burger, de gebakken uien en tomaat. Smeer eventueel de bovenkant van het broodje ook nog in met een beetje ketchup.