Schil de aardappels en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm. Kook de aardappelblokjes gaar maar niet zo gaar dat ze helemaal uit elkaar vallen. Giet de aardappelblokjes af, spoel ze met koud water en laat verder afkoelen.
Kook de eieren in 6 minuten hard. Snijd de bosui fijn, de dille fijn, de komkommer in kleine blokjes (zonder zaadlijsten), de augurk in kleine stukjes en pluk de zalm in stukjes.
Maak de dressing: Meng 2 flinke eetlepels Zaanse mayonaise met 1 eetlepel Griekse yoghurt, een scheutje citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Meng de aardappels met de bosui, dille, komkommer, augurk, zalm en verkruimel het ei hier overheen. Voeg de dressing toe en meng alles goed met je handen door elkaar zodat de dressing alles goed bedekt. Breng verder op smaak met zout en peper. Het lekkerst is om de aardappelsalade nog even terug te zetten in de koelkast zodat alle smaken verder kunnen intrekken.