Snijd de peper, uien en knoflook fijn. Snijd de paprika en champignons in blokjes. Snijd een handje bieslook, basilicum en een paar takjes rozemarijn ook fijn en halveer de tomaatjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan met deksel. Fruit de uien, knoflook en rode peper met een klein beetje zout en peper. Voeg eventueel 1 eetlepel bruine suiker toe. (deze stap mag je overslaan als je geen suiker wilt gebruiken) Voeg vervolgens 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels kerriepoeder toe en bak kort mee.
Voeg dan de blokjes paprika en champignons toe en bak voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg dan de verse kruiden, tomaten passata, een flinke scheut rode wijn en een 1/2 eetlepel sambal badjak toe. Roer dit alles goed door, breng op smaak met wat peper en zout en voeg de gehalveerde tomaatjes toe. Giet er nog een flinke scheut olijfolie bij, doe de deksel op de pan en laat de saus 30 minuten op laag vuur pruttelen.
Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de gnocchi met wat olijfolie tegen het plakken. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en roer het geheel even goed om. Vet een ovenschaal in en giet de pasta in de ovenschaal. Beleg met gescheurde mozzarella en bestrooi met flink wat (Parmezaanse) kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een knapperig kaaskorstje.