Begin met het maken van de gehaktballen. Week de sneetjes witbrood in een scheutje melk. Meng alle ingrediënten voor het gehakt. Knijp het witbrood uit en voeg toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm er 8 gehaktballen van. Rol de gehaktballen eventjes door de bloem voor een knapperig korstje.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, behalve de cola. Verwarm dit even kort op het vuur en voeg dan beetje bij beetje de cola toe. Laat op laag vuur staan.
Bak de gehaktballen in een pan rondom goudbruin aan. Voeg de saus toe en laat 60 minuten pruttelen(zonder de deksel op de pan) tot de saus is ingedikt. Zet het vuur hoger als de saus te dun blijft.
Kook de hutspot gaar met het bouillonblokje. Giet af en pureer met een klontje roomboter, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Meng er de blokjes kaas doorheen en serveer met de kleverige zoet-pittige gehaktballen.