Kook de rijst of noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de eiwitten met 1 el maïzena en een flinke snuf zwarte peper en zout. Voeg de gesneden kip toe en meng dit door elkaar.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine mengkom.
Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Bak de kip goudbruin(aan blijf wel roeren anders bakt de kip teveel aan elkaar) Voeg als de kip goudbruin is de paprika's, champignons, ui en knoflook toe en bak dit voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan de saus toe en laat dit met deksel op de pan voor 10 minuten zachtjes koken (deksel niet helemaal op de pan doen. Haal daarna de deksel eraf en laat nog 5 min. zachtjes koken. Hierdoor zal de saus iets indikken. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.
TIP: verliest de kip veel vocht en dikt je saus niet in? Voeg dan een maïzena papje toe. Meng hiervoor 1 tl maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de kip in zoetzure saus.