Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie of boter. Kook de aardappelen tot je ze in kan prikken, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Giet de aardappelen af.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, rode peper en een snuf peper en zout. Voeg de courgette, tonijn, cherrytomaten, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. (wel blijven roeren) Voeg dan de gekookte aardappelen en crème fraîche toe en meng dit goed door het groentemengsel. Breng op smaak met de verse kruiden en 1 tl nootmuskaat. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en mozzarella. Bestrooi eventueel nog met extra zwarte peper en/of chilivlokken. Bak de aardappel ovenschotel met tonijn in 15-20 goudbruin.