Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren 5 minuten.
Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en sweet chilisaus toe. Leg de deksel op de pan (niet gesloten) en laat 15 minuten zachtjes koken. Wil je een dikkere saus, laat dan de laatste paar minuten de deksel van de pan.
Verwarm in een ander wok of hapjespan een scheutje olie en roerbak de groenten met een snuf peper en sambal badjak. Voeg de rijst toe samen met de ketjap manis en de ketjap asin. Wok dit eventjes op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en/of zout. Serveer de rijst met de kip in pindasaus en bestrooi met wat gebakken uitjes, pinda's en de eieren.