Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg in 2 of 3 etappes de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Zet het vuur dan meteen uit en laat de spinazie iets afkoelen.
Verkruimel in een mengkom de fetakaas. Knijp het vocht uit de spinazie en roer de spinazie door de fetakaas. Breng op smaak met een snufje zout, snufje chilivlokken, een flinke snuf gemalen zwarte peper en de pijnboompitten. Leg het spinazie-fetakaas mengsel op het bladerdeeg. Rol de bladerdeegrol op en snijd in 10 stukken. Leg de stukken (ondersteboven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets platter. Smeer de hapjes in met geklust ei. Bestrooi met geraspte kaas en bestrooi ze eventueel met wat extra zwarte peper en een snufje chilivlokken. Bak de hapjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat de spinazie-fetakaas hapjes afkoelen of serveer ze meteen.