Verwarm de oven voor op 220 graden. Week het witbrood met een scheutje melk. Kneed het gehakt met het geklutste ei, peper, zout, sambal, knoflook, gedroogde oregano en het uitgeknepen witbrood. Vorm er gehaktballetjes van (grote van een pingpong bal) en haal ze even door het bloem.
Verhit een scheutje olie en 20 gram roomboter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met knoflook en rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, snuf peper, snuf zout, 1 tl balsamico en 1 el suiker toe. Leg de gehaktballetjes erin en laat 5 minuten zachtjes koken.
Vet een ovenschaal in en giet hierin de gehaktballetjes met de saus. Scheur de mozzarella eroverheen, bestrooi met de geraspte kaas en eventueel met wat extra gedroogde oregano. Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat even iets afkoelen voordat je gaat eten....anders verbrand je echt je mond. Leg vlak voor serveren wat verse basilicum op de ovenschotel. Serveer met vers brood, pasta en/of een frisse salade.