Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de dressing: hiervoor meng je alle ingrediënten en maak de dressing iets dunner door een scheutje koud water toe te voegen. (giet een beetje citroensap over de avocado stukjes, hierdoor worden ze niet zo snel bruin)
Bak ondertussen ook de spek goudbruin en krokant. Snijd de tomaten in stukjes. Ik gebruik alleen de buitenkant van de tomaat, dus zonder het vruchtvlees. Hierdoor blijft je pastasalade wat steviger.
Giet de pasta af en spoel met koud water. Meng de pasta met de dressing, tomaat, spek, avocado en veldsla. Zet in de koelkast om op smaak te komen.
Maak vlak voor serveren de croutons. Snijd de korsten van de boterhammen en snijd daarna het brood in kleine stukjes. Meng het brood met een flinke scheut olijfolie (wees niet te zuinig), snuf peper, snuf zeezout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Verwarm een pan en bak de "broodcroutons" op middelhoog al omscheppend goudbruin en krokant. Bestrooi de croutons over de pastasalade.