Meng in een schaaltje alvast voor de kruidige cola jus de cola met de mosterd, sambal badjak, chilipoeder, rijstazijn, peper, ketjap manis, bruine suiker en verkruimel het bouillonblokje erbij. Meng in een mengkom het gehakt met alle ingrediënten voor de gehaktballen. Vorm er 8 balletjes van. Tip: haal de gehaktballetjes voor het bakken door bloem, dan krijg je een lekker krokant korstje.
Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoof of hapjes pan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de knoflook, uien en tomaten voor 3 minuten. Voeg het schaaltje met saus toe en breng het geheel aan de kook. Leg de gehaktballen in de jus/saus en laat zonder deksel 30-40 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Draai de gehaktballen regelmatig om en bedruip ze ook regelmatig. Klaar is Kees!