1kiloiets kruimige aardappelengeschild en in kleinere stukken gesneden
1zak (500gram)hutspot
100gramgeraspte kaasik gebruikte extra belegen
50milliliter Melk
snufvers gemalen zwarte peper en zout
pittig gehakt mengsel
300gramhalf om half gehakt
100gramplakjes ontbijtspekfijngesneden
2teentjesknoflook
2theelepelssambal badjak
1/2theelepelkomijnpoeder
1/2theelepelgemberpoeder
snufchilipoeder
1theelepelsojasaus
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
Instructies
Kook de aardappels met de zak hutspot in 1 pan gaar. Maak ondertussen het pittige gehakt klaar: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak kort de spek met knoflook, sambal badjak, komijnpoeder, gemberpoeder, chilipoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg dan 1 tl sojasaus toe en bak dit kort mee.
Giet de aardappelen met hutspot af en stam dit tot een smeuïge stamppot met de melk en een klontje roomboter. Spatel de geraspte kaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer het gehaktmengsel los erbij of schep het er doorheen. (mooier is los....lekkerder is erdoorheen) TIP: strooi er wat krokant gebakken uitjes overheen.