Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, peterselie, gember, sambal, trassi, limoensap, limoenrasp, kurkuma, paprikapoeder, gedroogd korianderblad, kaneel, bruine suiker, peper en zout met een klein scheutje zonnebloemolie tot een smeuïge kruidenpasta.
Verhit in een hapjespan een klein scheutje zonnebloemolie en fruit kort op middelhoog vuur de kruidenpasta. Voeg de kip, champignons, paprika en kokosmelk toe en roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg na 20 minuten 200 gram diepvries erwtjes toe en laat nog even 5 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Breng op smaak met extra peper en/of zout.
Serveer met de rijst en eventueel kroepoek. Ook lekker is om nog wat extra rode peper eroverheen te strooien.