Marineer de kipfilets met de (zwarte) knoflook, gedroogde peterselie, scheut olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, citroenrasp en snuf chilivlokken. (hoe langer de kip kan marineren hoe lekkerder hij wordt)
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Kook de aardappels in 7-10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel met koud water. (het lekkerste is om de aardappels een dag van te voren te koken en te bewaren in de koelkast) Bak de aardappelblokjes goudbruin en gaar in olijfolie met een beetje roomboter, peper en zout.
Grill de kip gaar en goudbruin en snijd vervolgens in reepjes.
Meng de Romaine sla met de tomaat, avocado, komkommer en de dressing op een groot bord of in een schaal. Leg de gebakken aardappeltjes en kip erbij. Bestrooi met extra peper en een beetje chilivlokken.