Kook de aardappelen net niet gaar en voeg dan de broccoli toe. Kook tot de zowel de aardappelen als de broccoli gaar zijn. Giet alles af en stamp fijn met een klont roomboter en 100 ml melk. (gebruik meer melk als je een smeuïgere stamppot wilt) Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en spatel er de geraspte kaas door.
Maak dat de aardappelen koken ook de hete kip alvast klaar: Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, sambal en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe samen met de paprikapoeder en chilisaus. Bak dit 3-5 minuten op middelhoog vuur mee. Serveer de stamppot met de hete kip en bestrooi eventueel met wat chilivlokken (of pul biber) voor extra pit.
TIP: gebruik je geen voorgekookte en geplukte kip, dan moet je de kipfilets heel fijn snijden en iets langer mee bakken. Wil je meer kip gebruiken, voeg dan ook meer chilisaus toe. Wij hadden met zijn vieren echt genoeg aan twee grote kipfilets. Ik denk dat dit ongeveer 500 gram was.