OPTIE 1: Snijd de Viennetta in 8 plakjes en leg dit op kleine bordjes. Drizzle er de salted caramel overheen en bestrooi met de gehakte suiker pinda's.
OPTIE 2: leg de Viennetta op een mooi langwerpig bord of plank. Drizzle er de salted caramel overheen en bestrooi met de gehakte suiker pinda's. Snijd dan aan tafel de Viennetta aan voor het WOW effect :-) Serveer er eventueel een schaaltje extra salted caramel bij.
ZELF SALTED CARAMEL MAKEN
Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur. (geen koekenpan) Breng het suikermengsel langzaam aan de kook, tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen.
Blijf tot die tijd van de pan af! Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren. Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren
Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden.
Haal de pan van het vuur en laat de saus 2-3 minuten iets afkoelen. Voeg dan de blokjes roomboter toe met een flinke snuf zeezout en roer dit door de karamelsaus.Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel.
TIP: wil je nóg sneller klaar zijn? Koop dan kant-en-klare karamelsaus en breng dit op smaak met grof zeezout.