Kook de eieren, spoel ze koud af en pel ze. Snijd 3 eieren in stukjes en de andere drie eieren in partjes. (het lekkerste is als de eieren helemaal koud zijn)
Bak de plakjes ontbijtspek nog even extra heel kort in een droge koekenpan. Snijd vervolgens de spek in stukjes. (wanneer je geen voorgebakken spek gebruikt, bak dan de spek helemaal goudbruin en krokant)
Meng de spitskool met de wortel, tomaat, mayonaise, Griekse yoghurt, zwarte peper, zout, pul biber (of chilivlokken), gedroogde peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, stukjes ei en 2/3 van de gebakken spek.
Leg de spitskoolsalade in een grote serveerschaal en verdeel er de partjes ei overheen samen met de overgebleven spek. Bestrooi eventueel extra met zwarte peper, pul biber/chilivlokken en gedroogde peterselie.
TIP: over de partjes ei is het erg lekker om een drupje extra mayo te doen :-) Eet smakelijk!