Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en draai er 12 gehaktballetjes van. Bak gehaktballetjes gaar en goudbruin in een koekenpan of bak ze gaar in de airfryer.
Ik bak zelf de gehaktballetjes graag in de airfryer. Zet de airfryer op 200 graden. Bak de gehaktballetjes voor 8 minuten. Zet de airfryer terug naar 155 en bak de gehaktballetjes voor nog eens 7 minuten. Draai de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens beschrijving op de verpakking of volgens mijn beschrijving van de kruidige en luchtige rijst.
Maak ondertussen ook de pindasaus: meng hiervoor alle ingrediënten en houdt de pindasaus warm op een zacht vuur.
Kook eventueel 4 eieren. Hardheid naar eigen smaak. Kook ondertussen ook de sperziebonen of roerbak een zak roerbakgroente.
Serveer de gehaktballetjes met de pindsaus, (kruidige) rijst, eieren en sperzieboontjes (of roerbakgroente) Lekker met gefrituurde uitjes, kroepoek en/of seroendeng.