Meng het gehakt met 2 tl paprikapoeder, 1,5 tl kerriepoeder, 2,5 tl Italiaanse kruiden, 1 tl knoflookpoeder, 3 tl sambal, snufje zout, snufje peper en het eigeel. Voeg vervolgens de kaasblokjes toe en vorm er 4 gehaktballen van. Rol de gehaktballen door 1 eetlepel bloem.
Verwarm in een grote koekenpan een flinke scheut olie en bak de uien met een snufje peper zout glazig. Voeg de bloem toe en bak dit even kort mee. Voeg vervolgens het flesje bier toe en laat dit eventjes uitschuimen. Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg 1 flinke eetlepel stroop toe. Laat de jus/saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm in de tussentijd in een grote koekenpan een flinke scheut olie met 50 gram roomboter en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Leg de gehaktballen in de bierjus en giet vooral het bakvocht van de gehaktballen erbij. Leg de deksel op de pan, zet de pan op een kleine pit en laat de gehaktballen minimaal 1,5 uur zachtjes stoven. Draai de gehaktballen regelmatig om of besprenkel de bovenkant met de jus.