Breng de stoofvlees blokjes op smaak met peper en zout. Bestrooi het vlees met 1 el bloem en meng dit goed over het vlees. Verwarm 1 el roomboter en een scheutje olie en bak het vlees kort in kleine porties rondom goudbruin aan. (leg het vlees eventjes apart)
Verwarm weer een scheutje olie en bak de uien, knoflook en rode peper kort in de pan. Breng op smaak met de paprikapoeder, kerriepoeder, sambal, komijnpoeder, peper en zout. Voeg dan de blikjes tomaat toe en de rode wijn. Roer alles goed door elkaar. Voeg het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe. Leg het vlees erbij en doe de deksel op de pan. Laat het vlees minimaal 5 uur stoven. (hoe langer hoe beter)
Voeg een half uur voor serveren de witte bonen in tomatensaus, kidneybonen en mais toe. (zorg er wel voor dat je eerst de kidneybonen even laat uitlekken) Roer dit alles goed door en laat de bonen en mais nog even goed mee warmen.