Meng de eiwitten met 1 el maizena en een snufje peper en zout. Voeg de gesneden kip toe en meng dit goed door het eiwit mengsel. Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Fruit de uien met de rode peper, gember en knoflook in een wok op middelhoog vuur in een scheutje olie. Zet het vuur lager en voeg de suiker, water, oestersaus, vissaus, sap van een halve limoen toe en de fijngesneden bosui. Laat dit alles even 2-3 minuten zachtjes koken. Giet de saus in een schaal of kom. Verhit opnieuw een scheut olie en bak de kip goudbruin. Bak de paprika kort mee. Voeg de saus toe en laat op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Voeg als de kip gaar is de cashewnoten toe. Serveer met de gekookte rijst. Blijft je saus te dun dan kan je uiteraard altijd een maïzena papje toevoegen. Hiervoor meng je 1 el maïzena met een scheutje koud water en dit voeg je toe aan de saus. Verwarm eventjes kort mee.