4sneetjesoud bruin broodin blokjes gesneden, zonder de korsten
flinkescheutextra vierge olijfolie
flinkesnufvers gemalen zwarte peper en zout
snufjechilivlokken
1teentjeknoflookgeraspt
Instructies
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de dressing: hiervoor meng je alle ingrediënten en maak je de dressing iets dunner door een scheutje koud water toe te voegen.
Bak ondertussen ook de gesneden spek goudbruin en krokant. Snijd de tomaten in stukjes. Ik gebruik alleen de buitenkant van de tomaat, dus zonder het vruchtvlees. Hierdoor blijft je pastasalade wat steviger.
Giet de pasta af en spoel met koud water. Meng de pasta met de dressing, tomaat, spek, avocado en sla. Zet in de koelkast om op smaak te komen. (alleen als je de pastasalade koud wilt eten)
Maak vlak voor serveren de croutons. Snijd de korsten van de boterhammen en snijd daarna het brood in kleine stukjes. Meng het brood met een flinke scheut olijfolie (wees niet te zuinig), snuf peper, snuf zeezout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Verwarm een pan en bak de "broodcroutons" op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin en krokant. Bestrooi de croutons over de pastasalade.