Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
taco's met pulled pork gestoofd in bier
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
Diner, Hoofdgerecht
Keuken:
Mexicaanse
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
8
uur
uur
35
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediënten
500
gram
pulled pork
al bereid
8
stuks
taco's
1
bakje
champignons
in kwarten gesneden
2
stuks
uien
grof gesneden
2
stuks
rode paprika
grof gesneden
1/2
flesje
bier
Warsteiner
1
bekertje
crème fraîche
1
flinke eetelepel
sambal badjak
1
eetlepel
paprikapoeder
2
theelepels
kerriepoeder
1
theelepel
nootmuskaat
snufje
zeezout
snufje
gemalen zwarte peper
1
handje
verse peterselie
fijngesneden
100
gram
kaas
geraspt
3
stuks
bosuitjes
in ringetjes gesneden
1
stuks
avocado
in blokjes gesneden
1/2
bakje
cherry tomaten
gehalveerd
1
zakje
sla
naar keuze
Griekse yoghurt
1
blikje
kidneybonen
uitgelekt
Instructies
Verwarm de over voor op 180 graden
Verwarm een flinke scheut olie in een grote hapjespan of wok
Fruit de uien met een snuf gemalen zwarte peper en zeezout
Voeg de champignons en paprika toe en bak tot de champignons bruin beginnen te kleure
Voeg de pulled pork toe en roer alles door elkaar
Breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat en 1 el sambal badjak
Voeg de kidneybonen en een 1/2 flesje bier toe en laat het geheel voor 3 minuten pruttelen
Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Roer de crème fraîche goed erdoorheen
Voeg daarna de gehakte peterselie toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren
Breng alles op smaak met zwarte peper en zeezout
Vet een ovenschaal in
Vul de taco's met de pulled pork gestoofd in bier en zet ze in de ingevette ovenschaal
Bestrooi met de geraspte kaas en bak de taco's 10-15 minuten in oven
Garneer de taco's met de gesneden bosuitjes, avocado en cherry tomaten
Schep er een flinke klodder Griekse yoghurt over en serveer met frisse knapperige sla
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer