Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik. Prak de banaan fijn.
Meng de bloem met een 1/2 zakje bakpoeder en een snufje zout. Klop in een andere kom de eieren schuimig met de suiker. (dit duurt wel eventjes, het mengsel moet echt lobbig worden en het wordt dan ook witter van kleur) Voeg de olie al mixend toe en daarna de bloem. Spatel de geprakte banaan door het cupcake beslag.
Schep het beslag in de cupcake vormpjes. Leg in het midden van de cupcakes een beetje Nutella. Ik gebruik hiervoor altijd twee tweelepeltjes. Eentje om de chocopasta op te doen en eentje om de chocopasta eraf te halen. Bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen alvorens je ze uit de vorm haalt.
TIP: leg een bolletje roomijs op de bananen cupcakes met een beetje extra chocopasta en een plakje banaan.