Bak alle gedroogde kruiden in een droge koekenpan (inclusief peper en zout) tot deze gaan geuren. Door de kruiden eerst kort te bakken, komen de smaken beter vrij.
Meng in een mengkom de kip met de Griekse yoghurt, gebakken kruiden, geraspte gember, geraspte knoflook, rode peper, sap van een halve citroen, olijfolie en de tomatenpuree. Dek de mengkom af en laat minimaal 8 uur in de koelkast staan (hoe langer hoe lekkerder)
Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, verhit dan een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote hapjespan of wok. Bak de kip inclusief marinade tot deze gaar en goudbruin is. (duurt meestal 10-15 min.)
TIP 1: Serveer de kip Tandoori met Naan, een frisse salade en een yoghurtdip of crème fraîche. Besprenkel eventueel met een klein beetje extra citroensap voor een frisse touch.
TIP 2: Wil je een saus ervan maken? Voeg dan een beetje water, kokosmelk of 3 eetlepels crème fraîche en een beetje water toe.