Taco's met pulled pork gestoofd in bier

Taco's met pulled pork gestoofd in bier

Deze taco’s gevuld met pulled pork gestoofd in bier is echt een gerecht voor in de categorie “guilty pleasures”

Wees gerust! Er staan ook voldoende gezonde gerechten op Familie over de Kook. Hierdoor blijft alles keurig in balans. Om deze ontzettend lekkere taco’s te kunnen maken heb je natuurlijk wel pulled pork nodig. Nu kan je dit tegenwoordig kant en klaar in de supermarkt kopen maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf klaar te maken. Heb jij of je partner meteen een heel goed excuus om de bbq aan te steken en een lekker groot stuk vlees erop te leggen.

Recept pulled pork voor in taco’s

Taco's met pulled pork gestoofd in bier

taco’s met pulled pork gestoofd in bier

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 8 uur 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pulled pork al bereid
  • 8 stuks taco’s
  • 1 bakje champignons in kwarten gesneden
  • 2 stuks uien grof gesneden
  • 2 stuks rode paprika grof gesneden
  • 1/2 flesje bier Warsteiner
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 flinke eetelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 1 handje verse peterselie fijngesneden
  • 100 gram kaas geraspt
  • 3 stuks bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 stuks avocado in blokjes gesneden
  • 1/2 bakje cherry tomaten gehalveerd
  • 1 zakje sla naar keuze
  • Griekse yoghurt
  • 1 blikje kidneybonen uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Verwarm een flinke scheut olie in een grote hapjespan of wok
  • Fruit de uien met een snuf gemalen zwarte peper en zeezout
  • Voeg de champignons en paprika toe en bak tot de champignons bruin beginnen te kleure
  • Voeg de pulled pork toe en roer alles door elkaar
  • Breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat en 1 el sambal badjak
  • Voeg de kidneybonen en een 1/2 flesje bier toe en laat het geheel voor 3 minuten pruttelen
  • Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Roer de crème fraîche goed erdoorheen
  • Voeg daarna de gehakte peterselie toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen, vergeet niet af en toe te roeren
  • Breng alles op smaak met zwarte peper en zeezout
  • Vet een ovenschaal in
  • Vul de taco’s met de pulled pork gestoofd in bier en zet ze in de ingevette ovenschaal
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak de taco’s 10-15 minuten in oven
  • Garneer de taco’s met de gesneden bosuitjes, avocado en cherry tomaten
  • Schep er een flinke klodder Griekse yoghurt over en serveer met frisse knapperige sla
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Gevulde taco’s

pulled pork voor in taco's

taco's gevuld met pulled pork

pulled pork taco's

              Eet Smakelijk!