wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en vet een ovenschaal iets in. Verhit een scheut olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, paprika’s, champignons, snuf peper, snuf zout en sambal badjak. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, uienpoeder, gedroogde peterselie en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de helft van het blikje tomatenblokjes toe (200 gram) samen met de ketchup en eventueel 2 tl suiker. (door de suiker komen alle smaken beter tot zijn recht) Laat 10 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.
  2. Vul de wraps met het gehakt-tomatensaus vulling. (zorg ervoor dat je niet alle saus gebruikt) Bestrooi een beetje kaas over de vulling en rol de wraps op. Leg alle wraps in de ovenschaal. Giet een klein beetje van de overgebleven saus over de wraps en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps ongeveer 5-10 minuten in de oven.
  3. Serveer met een frisse salade en eventueel een klodder crème fraiche of een yoghurtdip. De overgebleven tomatenblokjes kan je prima invriezen.