vegetarische lasagne

vegetarische lasagne
Recept Afdrukken
vegetarische lasagne
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
ovenschaal
Ingrediënten
tomatensaus
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
ovenschaal
Ingrediënten
tomatensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de sambal, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Voeg de passata di pomodoro, de fijngesneden basilicum, de suiker en een scheutje rode wijn toe. Meng alles even goed door elkaar en laat de saus 20 minuten pruttelen. Breng daarna op smaak met een snufje peper en/of zout.
  2. Maak ondertussen de courgette en aubergine plakken. Smeer de plakken in met olijfolie, peper, zout en eventueel wat chili vlokken. Grill ze licht goudbruin op een grillpan. Rooster de pijnboompitten tevens licht goudbruin.
  3. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met een laagje saus in de ovenschaal. Leg daarop wat plakken aubergine, verdeel wat ricotta eroverheen, wat pijnboompitten, geraspte kaas en sluit af met de lasagne bladeren. Verdeel zo verder de ovenschotel en wissel de aubergine af met de courgette. Zorg ervoor dat je afsluit met een laag tomatensaus. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas, scheur de mozzarella in stukken en bestrooi het geheel met wat paprikapoeder en zwarte peper. Bak de vegetarische lasagne voor 30 minuten gaar en goudbruin.
Deel dit Recept
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 7 =