Uienkruier

Uienkruier
Recept Afdrukken
Uienkruier
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25-30 minuten
Passieve Tijd 1,5 uur
Porties
uienkruier
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25-30 minuten
Passieve Tijd 1,5 uur
Porties
uienkruier
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng de bloem met 1tl zout en maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk lauwwarm met 1 flinke el roomboter en 1 el suiker. Leg het gist in het kuiltje en giet de lauwwarme melk eroverheen. Laat dit 5 minuten staan. Meng dan beetje bij beetje het bloem erdoorheen en kneed vervolgens tot een soepel deeg. (5minuten kneden) Vet een mengkom in, leg het deeg erin en dek af met huishoudfolie. Laat 45 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plek. (ik zet het zelf meestal in een voorverwarmde oven op 50 graden)
  2. Maak ondertussen de uien klaar: Verhit een klontje roomboter en bak de uien glazig met een 1/2tl uienpoeder en een 1/2tl knoflookpoeder en een snufje peper en zout. De uien moeten nog wel stevig blijven....dus bak ze niet te lang.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het deeg even kort door. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg tot een ovale vorm uit tussen de 0,5 en 1 cm dikte. Verdeel de uien en de kaas over het brood en laat 30 minuten rijzen. Bak de uienkruier vervolgens in 25-30 minuten goudbruin.
Deel dit Recept