Turks brood met pittig gehakt

Turks brood met pittig gehakt

Turks brood met pittig gehakt

3.95 van 58 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Soep
Keuken: Turkse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 1 Turks brood rond
  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 paprika's ik gebruikte rood en groen, fijngesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • handje verse peterselie gehakt
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 75 gram geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg dan 1 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen korianderpoeder, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl sambal badjak en 1 tl uienpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg dan de champignons, paprika en gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg 1 el tomatenpuree toe, bak kort mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Snijd het Turkse brood in het midden uit...niet tot op de bodem. (bewaar eventueel het kapje, het binnenste kan je gebruiken voor in bijvoorbeeld gehaktballen) Voeg het gehaktmengsel toe. (mocht je veel vocht hebben, giet dit dan eerst even af) Bestrooi met geraspte kaas en bak 5-10 minuten in de oven. Bestrooi als het Turkse brood uit de oven komt met een klein beetje verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer