Turks brood met pittig gehakt

Turks brood met pittig gehakt
Recept Afdrukken
Turks brood met pittig gehakt
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack, Soep
Keuken Turkse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 5-10 minuten
Porties
brood
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack, Soep
Keuken Turkse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 5-10 minuten
Porties
brood
Ingrediënten
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg dan 1 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen korianderpoeder, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl sambal badjak en 1 tl uienpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg dan de champignons, paprika en gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg 1 el tomatenpuree toe, bak kort mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  2. Snijd het Turkse brood in het midden uit...niet tot op de bodem. (bewaar eventueel het kapje, het binnenste kan je gebruiken voor in bijvoorbeeld gehaktballen) Voeg het gehaktmengsel toe. (mocht je veel vocht hebben, giet dit dan eerst even af) Bestrooi met geraspte kaas en bak 5-10 minuten in de oven. Bestrooi als het Turkse brood uit de oven komt met een klein beetje verse peterselie.
Deel dit Recept