Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus
Recept Afdrukken
Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10-15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de Thaise roerbak klaar: verhit een scheutje olie in een wok. Fruit kort de knoflook met gember en rode peper. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de kerriepoeder toe en schep even door. Voeg de kokosmelk, vissaus, rijstazijn en suiker toe. Laat even 2 min. pruttelen. Voeg de zak Thaise roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Serveer de rijst met de garnalen in kerriesaus en Thaise roerbakgroenten. Bestrooi met de bosui, zwarte sesamzaadjes en eventueel extra rode peper.
  4. TIP: mocht je nu gewone garnalen gebruiken marineer deze dan eventueel in een scheutje olijfolie met een snuf paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder.
Deel dit Recept