Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

In het kader van eet meer vis is deze Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus echt een dikke aanrader. De garnalen die ik gebruikt heb in dit recept komen weer uit de Freshly Fish Box die wij vorige maand hebben mogen testen. Ook dit keer heb ik het recept iets aangepast naar onze smaak en naar de hoeveelheid zodat wij er genoeg aan hebben als gezin zijnde. Deze Thaise roerbak staat echt binnen een half uurtje op tafel en zit bomvol smaak.

recept Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

3.62 van 26 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram garnalen/gamba's ik gebruikte gemarineerde uit de Freshly Fish Box
  • 1 zak zak Thaise wokgroenten (400gram)
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • snufje suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 3 stengels bosui fijngehakt
  • 300 gram rijst
  • zwarte sesamzaadjes optioneel
  • olie

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak ondertussen de Thaise roerbak klaar: verhit een scheutje olie in een wok. Fruit kort de knoflook met gember en rode peper. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de kerriepoeder toe en schep even door. Voeg de kokosmelk, vissaus, rijstazijn en suiker toe. Laat even 2 min. pruttelen. Voeg de zak Thaise roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Serveer de rijst met de garnalen in kerriesaus en Thaise roerbakgroenten. Bestrooi met de bosui, zwarte sesamzaadjes en eventueel extra rode peper.
  • TIP: mocht je nu gewone garnalen gebruiken marineer deze dan eventueel in een scheutje olijfolie met een snuf paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wat is nu precies de Freshly Fish Box

Freshly Fish is een visbox die 1x per maand wordt uitgeleverd met diverse soorten vis. Je kan kiezen voor 3 verschillende boxen. De Hooked box met 6 verschillende soorten vis, de XL visbox met 8 verschillende soorten vis of de Naturel met 8 verschillende soorten vis. De eerste twee varianten bevatten gemarineerde vis en de naturel is “ gewone vis”. De vis uit die box moet/mag je dan zelf op smaak brengen. Wil je het zelf een keertje proberen? Dat kan: met de code overdekook10 krijg je 10% korting op een box en deze kortingscode is geldig tot 31 juli.

De box die wij mochten testen is ons zo goed bevallen dat wij zelf de box voor deze maand ook besteld hebben. Wij hebben de XL visbox met gemarineerde vis besteld. Ik vind koken ontzettend leuk en zelf recepten bedenken natuurlijk ook….duh….anders begin je geen foodblog…..maar soms is het ook fijn om snel iets op tafel te zetten waar je niet over na hoeft te denken. Daarbij eten wij anders echt bijna nooit vis en nu staat er 1 a 2 keer in de week vis op tafel.

Thaise garnalen met groenten en rijst

recept Thaise garnalen roerbak gerecht in kerriesaus uit de Freshly Fish Box

Wat een kleurenexplosie hé 🙂 Ondanks dat het redelijk pittig was, hebben de kinderen gesmuld en is alles opgegaan. Wij aten deze Thaise roerbak met rijst maar met noedels of bami kan natuurlijk ook.

Thaise garnalen in kerriesaus uit de Freshly Fish Box

Wij zijn oprecht fan van de Freshly Fish Box. Groot voordeel vinden we namelijk dat je in contact komt met vissoorten die je misschien zelf niet zo snel zou gebruiken. Daarbij zeg ik eerlijk dat ik niet zo thuis ben in het bedenken van recepten met vis. Daar is nu al verandering in gekomen. Dus er zullen meer visrecepten op Familie over de Kook gaan komen.

TIP: mocht je nu gewone garnalen gebruiken marineer deze dan in een scheutje olijfolie met een snuf paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder.