stoofvlees in rode wijn

stoofvlees in rode wijn
Recept Afdrukken
stoofvlees in rode wijn
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 4 uur+
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 4 uur+
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem. Verhit een scheutje olijfolie en roomboter in een stoofpan. Bak het vlees rondom goudbruin aan en haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien met knoflook, ontbijtspek, rode peper, sambal badjak, tomaten en de gedroogde provencaalse kruiden. Als de uien glazig zijn, voeg dan 2 tl tomatenpuree en 1 el suiker toe en bak dit kort mee. Leg het vlees terug in de pan en verkruimel het bouillonblokje erbij en giet de wijn in de pan. Roer alles even goed door, leg een paar takjes tijm erbij en leg de deksel op de pan. (niet helemaal maar laat een klein stukje openstaan) Laat het stoofvlees minimaal 4 uur pruttelen. Mocht de saus niet indikken, haal dan na 3 uur de deksel helemaal van de pan.
Deel dit Recept