spaghetti met pittige tomatensaus
Porties Prep Tijd
grote pan 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
grote pan 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote hapjespan of stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal, peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Bak vervolgens 1 flinke eetlepel tomatenpuree kort mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenketchup, suiker en een scheutje rode wijn toe. Roer alles goed door elkaar en laat zonder deksel op de pan minimaal 30 minuten pruttelen. (Vergeet niet tussentijds te roeren)
  2. Als je de saus vlak voor serveren door de spaghetti mengt, dan is dit recept genoeg voor 2 keer gebruik. (vries dan de andere helft in)
  3. Ook erg lekker is om de spaghetti door de enorme hoeveelheid saus te mengen en dan een dag te laten staan. De saus trekt dan helemaal in de pasta en de volgende dag hoef je het alleen nog op te bakken.
  4. Serveer de spaghetti met geraspte kaas. Ik gebruik graag extra belegen kaas in plaats van Parmezaan maar voel je natuurlijk vrij om iedere kaas te gebruiken die jij lekker vindt.