snelle ajam pedis ofwel hete kip

snelle ajam pedis ofwel hete kip
Recept Afdrukken
snelle ajam pedis ofwel hete kip
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Aziatische
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Aziatische
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Mix in een keukenmachine of vijzel de ui, knoflook, gember, bruine suiker, sambal oelek, sambal badjak, trassi, tomatenpuree, laospoeder. (dit is je boemboe)
  2. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Verhit in een stoofpan een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak in porties de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan. Bak in het braadvet voor 1 minuut de boemboe. Voeg de tomatenblokjes toe en het sap van een halve limoen. Bak weer 1 minuutje mee. Voeg de kip toe en een klein scheutje water (ongeveer 30 ml). Roer de kip goed door de saus. Leg 2 laurierblaadjes erop en leg de deksel net niet gesloten op de pan. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat nog eens 15 minuten pruttelen.
  3. TIP: Serveer met rijst en boontjes of een zak wokgroenten. Ook erg lekker is op een broodje met komkommer in zuur.
Deel dit Recept