simpele pittige tomatensoep met vermicelli

simpele pittige tomatensoep met vermicelli
Recept Afdrukken
simpele pittige tomatensoep met vermicelli
Maaltijd avondeten, Lunch, Soep
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
grote pan soep
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Soep
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
grote pan soep
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm in een pan met dikke bodem een scheut (olijf) olie. Fruit de uien met knoflook en een flinke snuf peper en zout. Voeg dan 2 el tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Bak dit allemaal kort aan en voeg dan 2 liter water toe en 1 el suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met eventueel extra peper, zout, cayennepeper en/of suiker. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.
Deel dit Recept