Pizzadeeg zelf maken basisrecept
Porties Prep Tijd
2pizza’s 10minuten
Passieve Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2pizza’s 10minuten
Passieve Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng de bloem met het zeezout, zwarte peper en suiker
  2. Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en leg in het kuiltje 1 el gedroogde gist
  3. Giet er de extra vierge olijfolie overheen en meng beetje bij beetje het water erdoorheen
  4. Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt
  5. Vet een mengkom in met olie en leg hier het pizzadeeg in
  6. Dek de mengkom af met folie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is
  7. Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even goed door
  8. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte
  9. Beleg met alles wat je maar lekker vindt en bak of in een voorverwarmde oven 250 graden voor 5 minuten of bak ze op de BBQ….is eigenlijk het lekkerst!