Pizza met hete kip en avocado

Pizza met hete kip en avocado
Recept Afdrukken
Pizza met hete kip en avocado
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Snack
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20
Porties
pizza's
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Snack
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20
Porties
pizza's
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Als je zelf je pizzabodems en tomatensaus wilt maken, dan moet je dit als eerste doen. (de aangeven tijd is exclusief het eventueel zelf maken van je pizzabodem en/of saus)
  2. Breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilets hierin en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Haal de kipfilets uit de pan en trek met 2 vorken (of met mes en vork) uit elkaar. Breng de geplukte kip op smaak met de sriracha, peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en gedroogde peterselie.
  3. Verwarm de oven voor op 230 graden. Beleg de pizzabodems met tomatensaus. Bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Leg hierop de hete kip. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Scheur de mozzarella over de pizza's en bestrooi eventueel nog met een snufje peper. Bak de pizza's in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Let goed op je oven, want dit kan per oven verschillen. (uiteraard kan je de pizza's ook op de bbq bereiden) Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes.
  4. Besprenkel de pizza's met extra sriracha, leg de avocado blokjes erop en eventueel een handje sla.
Deel dit Recept